x x x

Nieuwe keuken kopen? Zo pak je je keukenrenovatie goed aan.

Je droomt van een nieuwe keuken en besluit om die keuken te kopen bij Vasco Keukens & Interieur. Dat is een fantastisch idee! We helpen je namelijk doorheen heel het proces en denken daarbij ook aan de renovatiewerken. Lees hieronder de verschillende stappen die je doorloopt wanneer je een nieuwe keuken koopt.

Laat je keuken ontwerpen

Aan de hand van jouw verhaal, plannen, ideeën en persoonlijke stijl gaan onze experts aan de slag. Ze tekenen alles voor je uit en bezorgen je ook een 3D-tekening. Zo heb je al een idee hoe je nieuwe keuken er werkelijk uit zou zien bij je thuis. Bovendien overlopen we prijzen, maten, toestellen en materialen. Van de perfecte hoogte van je werkblad tot het aantal stopcontacten: wij helpen je met alle moeilijke en minder moeilijke keuzes. 

Laat de ruimte nauwkeurig opmeten

Wanneer je een nieuwe keuken koopt, is het enorm belangrijk dat je de afmetingen van de beschikbare ruimte kent. Pas daarna kan je écht aan je keukenrenovatie beginnen. Voor je maatkasten komen onze experts zelf opmeten — daar hoef jij je bij je keukenrenovatie geen zorgen over te maken. 

0 A2 A3675

Bestel je droomkeuken

We hebben het ontwerp en de afmetingen van je nieuwe keuken. Tijd om aan de slag te gaan in onze eigen zagerij en lakkerij. We werken je keuken heel nauwkeurig af — want jouw droomkeuken maken is onze missie. Na het meetmoment duurt het zo’n 22 werkweken vooraleer je keuken klaar is. 

0 A2 A3955

Breek je oude keuken af

Wanneer je je keuken renoveert, moet je natuurlijk eerst je oude keuken afbreken. Dat kan je zelf doen of uitbesteden, maar hoe dan ook zijn er zaken waarmee je rekening moet houden. Hergebruik je nog oude onderdelen of verkoop je je keuken door? Dan doe je die afbraakwerken beter heel voorzichtig:

- Plaats een afdekhoes over alles wat moet blijven staan tijdens de renovatie zoals een oven, een grote ijskast of kookeiland;
- Huur bij grote renovatiewerken een kleine container voor je afval;
- Sluit het water, gas en de elektriciteit naar de keuken af;
- Controleer alle elektrische leidingen en vervang ze waar nodig;
- Verplaats je keukentoestellen nauwkeurig.

Doe de nodige reparaties aan muren en vloer

Nadat je de afbraakwerken gedaan hebt, moet er meestal nog wat opknapwerk gebeuren vooraleer je een nieuwe keuken kan plaatsen. Laat eerst de net geverfde stukken goed uitdrogen vooraleer je er een andere kast voor plaatst. Zorg er daarnaast ook zeker voor dat de vloer mooi egaal is. Je merkt het al: bij een keukenrenovatie komen duidelijk meer dingen kijken dan de werken aan je keuken alleen. Vraag ons zeker naar advies wanneer je die nieuwe keuken koopt. 

0 A2 A3671

Laat je droomkeuken plaatsen

Nadat je al het voorbereidend werk in orde hebt gebracht, is het eindelijk zover: we plaatsen je nieuwe keuken. We zorgen bij de plaatsing voor de nodige aansluitingen zodat je vanaf dag één kan koken. Zo komt je droom in vervulling; een maatkeuken zoals jij het in gedachten had. Als trotse eigenaar kan je ons een foto doorsturen om kans te maken op een waardebon van de kookshop.

Wil je werk maken van je droomkeuken?

Maak een afspraak