Vasco logo

Waarom een stoomoven in je keuken een goed idee is...

Zo’n stoomoven, hoe werkt dat eigenlijk? Wel... In tegenstelling tot andere systemen, wordt de stoom niet in de ovenruimte zelf opgewekt, maar erbuiten. Pas wanneer de stoom de gewenste temperatuur heeft bereikt, komt die in de ovenruimte. Resultaat: groenten, vlees, vis of pasta zijn altijd perfect gegaard. Nog twijfels? Dankzij de volgende drie redenen ben je er vast van overtuigd om zo’n stoomoven in je Vasco keuken te laten plaatsen!

#1 Veelzijdig

Met de stoomoven kan je veel meer klaarmaken dan je denkt. Naast groenten, aardappelen, pasta, rijst en risotto, kan je vlees en vis ook prima bereiden met stoom. Sterker nog! Bepaalde desserts, zoals rijstpap of crème brûlée, zijn zelfs makkelijker klaar te maken met stoom dan op de klassieke manier!

#2 Gezond

Wanneer je stoomt, blijven alle voedingsstoffen beter bewaard dan bij de bereiding met kokend water. Kook je de groenten in water, dan geven ze heel wat van hun voedingsstoffen af aan dat water. Bij stomen is dat niet het geval en blijven alle vitaminen en mineralen bewaard.

#3 Smakelijk

Zo’n stoomoven is pure verwennerij voor je smaakpapillen. De échte, authentieke smaak van je gerechten komt bij stoomkoken beter tot zijn recht. Ook de sappen blijven beter bewaard, want door de vochtige hitte van de stoom worden vlees en vis extra mals en zacht. 

Voila! Nu ben jij ook weer wat beter op de hoogte van de voordelen die een stoomoven met zich meebrengt. Geïnteresseerd? Of wil je meer weten? Kom dan vrijblijvend langs in één van onze winkels of contacteer ons. En hopelijk tot binnenkort!

Een stoomoven nodig? 

Contacteer ons!

Created By Marbles - Privacy beleid - Cookie beleid