x x x

ABBIN Natuursteen

Bij ABBIN, een familiebedrijf uit Essen, kan je terecht voor natuursteencreaties op maat. Zaakvoerders Guido en Hendrik Peeters maken er een erezaak van om hun klanten — keuken- en badkamerplaatsers, bouwbedrijven, architecten en aannemers — zo snel mogelijk van dienst te zijn. Telkens met een product en een afwerking van de hoogste kwaliteit.

Van natuursteen naar composiet en keramiek

Guido en Hendrik Peeters, vader en zoon, zijn trots op het bedrijf dat ze 17 jaar geleden uit de grond stampten. Ondertussen heeft ABBIN een enorme evolutie meegemaakt. De eerste jaren leverden ze vooral arduin voor aannemers en raamtabletten voor vloerders. Nu maken ze alles op maat: massieve douchebakken, keukenbladen, wastafels, trappen, vijver- en zwembadboorden, deurportieken, raamdorpels en nog veel meer.

ABBIN staat voor Ambachtelijk Belgisch Bedrijf in Natuursteen. Ambachtelijk’ kan je ondertussen vervangen door Automatisch’; er wordt zoveel mogelijk met machines gemaakt. Dat betekent: minder fouten, betere kwaliteit en een snellere dienstverlening. Ook de materialen kennen een hele evolutie. Waar in het begin arduin, marmer en graniet de meest verwerkte producten waren, zijn het nu de composietbladen, keramische platen en Dekton die het merendeel van de productie uitmaken.

F07A9031 Marmer2

Beste afwerking in Europa

Dekton is vandaag het neusje van de zalm”, vertelt Hendrik. Het is een geavanceerde mix van grondstoffen, gecombineerd met een innovatieve techniek. Die wordt gebruikt om platen te maken die voor allerlei doeleinden bestemd zijn.” Dekton is hitte- en krasbestendig en uiterst makkelijk te onderhouden; ideaal dus voor keukens, vloeren, bekledingen, gevels, enz. Cosentino is de fabrikant van Dekton en andere hoogwaardige interieurmaterialen. ABBIN mag zich trots een van de vijf Golden Clients’ van Consentino noemen. Cosentino nomineerde ABBIN zelfs tot beste afwerking in Europa’, een titel waar we best fier op zijn.”

Dsc 0045

Hoogtechnologische machines

De komst van nieuwe materialen betekende ook dat ABBIN moest investeren in de nieuwste apparatuur. ABBIN ging sinds 2012 van drie naar maar liefst negentien machines. Onze laatste aanwinst is een vijfassige waterstraalmachine. Een mengeling van strandzand en gezuiverd water snijdt met grote precisie de meest complexe vormen. Het apparaat snijdt ook metalen platen zonder ze te vervormen, terwijl traditionele lasersnijmachines daar wel eens een steek laten vallen”. 

Een andere krachtpatser is de CNC-zaagmachine die stenen platen met behulp van zuignappen kan verleggen. Het lijkt een detail, maar voor de productiesnelheid betekent dat een wereld van verschil. Met de nieuwe zaag maakt ABBIN 25 keukenbladen per dag. Het oude toestel maakt er vijf per dag.

Waterjet

Flexibele aanpak en snelle service

Een snelle service is een absolute must om klanten tevreden te houden. In het voorraadmagazijn van 1.200 m² ligt een indrukwekkende hoeveelheid aan natuursteen- en composietbladen. Naast de populaire Belgische Blauwe Steen bestaat de stock uit Spaans, Italiaans en — in mindere mate — Portugees marmer en graniet.

We produceren heel veel maatwerk voor keukenbouwers. Daarom is het van groot belang dat hun bestelling snel geleverd wordt. Als er iets fout loopt, moeten we onmiddellijk een nieuw keukenblad kunnen zagen. Dankzij een grote voorraad en moderne apparatuur, kunnen we die flexibele aanpak garanderen.”

Kappen

Eigen showroom

Ondanks het feit dat ABBIN voor professionals werkt, bouwde Hendrik toch een kleine toonzaal van 150 m². Keuken- en badkamerbouwers beschikken niet altijd over alle materialen in hun showroom. Zij kunnen hun klanten dan doorverwijzen naar onze showroom waar we graag antwoord geven op al hun vragen.”

ABBIN natuursteen — Rijkmakerlaan 36, 2910 Essen — [email protected]​abbin.​be — www​.abbin​.be