x x x

Je koelkast schoonmaken… Hoe vaak moet dat nu eigenlijk?

Je kent het wel: je hebt in het begin van de week heel wat verse producten gekocht — en nu ben je klaar om heel de week lekker te kokkerellen. En na drie dagen trek je je ijskast open en merk je dat er heel wat etenswaren bedorven zijn. Balen.

Wel… de kans bestaat dat je eten sneller bederft omdat je je koelkast niet genoeg schoonmaakt. Want, hoe minder je die koelkast poetst, hoe meer bacteriën er in zullen komen wonen. Daarom raden wij aan om die knappe koelkast (die je uiteraard bij Vasco gekocht hebt) regelmatig schoon te maken. En hoe vaak dat dan precies moet? Wij geven je graag enkele richtlijnen mee!

Probeer wekelijks een snelle poetsbeurt in te plannen

Sorry. Dat was vast niet wat je wou horen. Maar toch is een snelle wekelijkse poetsbeurt zeker geen overbodige luxe. Gelukkig is dit niets waar je je zorgen om moet maken: deze poetsbeurt kan je eigenlijk al op tien minuutjes klaren. 

Het enige wat je moet doen? Dat is (uiteraard) de bedorven producten weggooien (zodat ze het overige lekkers niet kunnen aantasten) en eventuele vlekken (van iets dat uitgelopen is, bijvoorbeeld) met warm water wegpoetsen. 

Zo! Weer zes dagen rust verdiend!

Cleanliness 2799475 1920

Maandelijks één grove poetsbeurt

En wanneer het dan écht tijd is om de handen uit de mouwen te steken? Dat zouden we toch minstens één keer per maand aanraden. Begin alvast met je koelkast volledig leeg te halen en eventuele vervallen producten weg te gooien. Wanneer alle producten uit de ijskast zijn gehaald, kan je vervolgens de plankjes er één voor één uithalen en poetsen met warm water en zeepsop. Belangrijk: zorg ervoor dat de plankjes goed afgedroogd zijn vooraleer je ze terug plaatst.

Vergeet zeker ook niet om eventuele groenten- en fruitbakken uit de koelkast te halen en schoon te maken — en minstens even goed in de verschillende vakjes van de koelkastdeur te poetsen. Deze vakjes worden tenslotte het meest vergeten, waardoor er zich daar vaak onaangename (en ongeziene) situaties in ontwikkelen. Last van geurtjes in de ijskast? Dan is de kans groot dat er ergens een vergeten stuk ui een eigen leven begint te leiden…

Ben je er zeker van dat je elk hoekje van je koelkast gepoetst hebt, maar blijft dat vervelende geurtje toch stug aanwezig? Probeer dan eens te poetsen met hét wondermiddel van de eeuw… baksoda. Voeg twee grote eetlepels toe aan warm water, poets je ijskast (opnieuw) en… tadaa: een perfect schone ijskast, weer helemaal klaar om nieuw lekkers in te bewaren.

Smakelijk!

Bottles 1868175 1920

Op zoek naar een nieuwe koelkast?

Is je koelkast gewoon versleten (of simpelweg te vuil om nog proper te krijgen)? Dan kan je natuurlijk altijd even langskomen bij Vasco: wij helpen je graag aan een nieuw exemplaar. Tot snel!

Nieuwe koelkast nodig?

Contacteer ons