x x x

Een strakke keuken dankzij een ingebouwde dampkap

De functie van een keuken is de laatste jaren erg veranderd en met die evolutie zijn er ook nieuwe technologieën op de markt gekomen. Eén van die handige uitvindingen is de ingebouwde dampkap: het maakt je keuken strakker en je kan je ruimte slimmer indelen.

Elke goed uitgeruste keuken heeft een dampkap om lucht uit je woning aan te zuigen, kookgeurtjes te filteren en die gefilterde lucht weer de ruimte in te blazen. Ondanks dat niemand het nut van zo’n dampkap ontkent, is het niet het mooiste element van je keuken. Hou je van een mooie strakke keuken en wil je de ruimte optimaal benutten? Dan is het de moeite om de mogelijkheden van een ingebouwde dampkap (met koolstoffilter) te verkennen. We helpen je op weg.

Van functioneel naar esthetisch

De laatste jaren is de functie van de keuken enorm veranderd. Oké toegegeven, niet helemaal: je gebruikt een keuken nog altijd om eten klaar te maken. Maar koken en eten is meer een sociale gebeurtenis geworden, terwijl het vroeger doorgaans de vrouw was die voor haar gezin in de potten roerde (uit noodzaak). Door die wijziging, gingen mensen anders nadenken over een keuken. Deze ruimte moest een deel worden van het interieur zodat gezinsleden van overal in de leefruimte met elkaar in verbinding kunnen staan. Een open keuken zorgt ervoor dat je samen kan genieten van de momenten waarop iedereen thuis is. Hoe een keuken eruit ziet en ingericht is, is dan ook belangrijker dan ooit. 

Dampkap achter kookplaat

Slim ingericht

Los van het esthetische aspect moet een keuken ook nog altijd slim ingericht zijn. Een manier om dat te doen, en je ruimte optimaal te benutten, is door middel van een ingebouwde dampkap. Dankzij zo’n ingebouwd afzuigsysteem kan je de vrijgekomen ruimte benutten als extra opbergplek en het ziet er nog strak uit ook. 

Ingebouwde damkap in werkblad

Wanneer je kiest voor een ingebouwde damkap behoud je alle voordelen van een klassiek’ exemplaar: het zuigt en filtert je kookdampen en houdt vetten en kookluchtjes perfect vast. De ingebouwde dampkap zit netjes verborgen in je werkblad in de buurt van je kookplaat en komt pas tevoorschijn als jij dat wil (met een enkele druk op de knop).

Dit knap staaltje technologie ziet er strak uit en elimineert alle kookdampen nog voor ze het plafond bereiken. Sterke geuren worden dankzij de koolstoffilter voor 95% tot 100% geneutraliseerd. Daarnaast kan je zelf kiezen tussen de gewenste afmetingen, de verschillende afzuigkrachten en de gewenste circulatiemodus. En hé: je hebt een uitstekend zicht op wat je aan het bereiden bent dankzij de ingebouwde ledlampen.

Inductiekookplaat met ingebouwde damkap

Naast een ingebouwde damkap in je werkblad, kan je zelfs kiezen voor een inductiekookplaat met afzuigsysteem. Dit systeem schakelt automatisch in wanneer je aan het koken bent en past het afzuigvermogen automatisch aan. Na het koken, schakelt het zich ook automatisch weer uit. Deze hypermoderne technologie zorgt ervoor dat je je werkruimte nog efficiënter kan indelen. De afzuigtechniek in de kookplaat noemen we de downdraft’, wat ook wel neerwaardse luchtstroom’ betekent. Dankzij de koolstoffilter is er zelfs geen afvoerbuis nodig. 

dampkap in inductiekookplaat

Eenvoudig in onderhoud, maar wel meer spetters

Daar kan je je vast wel iets bij voorstellen. Een ingebouwde dampkap is makkelijk te onderhouden omdat je niet meer in de hoogte moet poetsen. Zo kan je alle vuile hoekjes en kantjes beter detecteren omdat je dampkap op ooghoogte staat. Verder ben je jaren safe’: je hoeft je koolstoffilter pas na 3 tot 5 jaar te vervagen. Waar je wél rekening mee moet houden, is dat er meer spetters op je dampkap terechtkomen omdat je potten en pannen dichter bij je afzuigsysteem staan. Kort even je dampkap reinigen na elke kookbeurt doet wonderen.

We zouden nog uren kunnen doorgaan over de voordelen van een ingebouwde dampkap, maar we vertellen het je liever zelf. Daarom staan we altijd klaar om je te adviseren in onze toonzalen in Wilrijk of Kalmthout.

Meer advies nodig?

We helpen je graag.
Kom gerust langs