x x x

Dit zijn de interieurtrends van nu!

Een stijlvol en hedendaags interieur? Daar tekenen we voor! Dit zijn de interieurtrends voor 2020!

Nieuw jaar, nieuwe start. Ook voor je interieur. Als je een frisse wind door je huis wil laten waaien, is dit het moment! De huidige interieurtrends zijn namelijk verfrissender dan ooit. In een notendop? Neutrale kleuren, velvet, zwart-wit en dubbele keukeneilanden. Zin om erin te vliegen — of gewoon inspiratie op te doen? Hier gaan we!

Neutrale kleuren saai? Think again

Neutraal’ en saai’ worden te snel in één adem genoemd. Want het ene impliceert niet noodzakelijk het andere. Integendeel! Witte kleuren met warme ondertonen, soorten grijs en beige zijn allemaal terug van nooit weggeweest. Vooral de warme tinten krijgen momenteel speciale aandacht. 

Neutrale kleuren zorgen voor een tijdloze look in iedere stijl. Want met wit en grijs kan je volledig losgaan met accessoires en meubels. De sobere kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je true colours’ en persoonlijke interesses kunnen schitteren. Kunst, zetels, schilderijen, tapijten: laat je maar eens goed gaan.

Velvet zorgt voor creativiteit in je interieur

Als je interieurtip nummer één hebt opgevolgd — waarvoor je al onze lof en felicitaties krijgt — voel je misschien de nood om je extravagante en creatieve kant los te laten op je meubels, accessoires en textiel. Doe dat vooral met velvet, ook wel fluweel of velours genoemd. Ze geven je interieur dat tikkeltje extra. 

Twijfel je daarnaast ook over een interieurkleur? Ga dan voor Chinese Porselain: een donkere, felle kleur blauw die perfect te combineren is met goud, koper en grijs. Ook Tranquil Dawn, een lichte groengrijze tint met blauwe ondertoon, is een prima keuze. Ben je gezegend met een tof keukeneiland? Bekleed dan bijvoorbeeld je barkrukken met velvet stof in een trendy kleur naar eigen smaak.

velvet interieurtrend

Contrast met structuren, zwart en wit

Geen groter contrast dan zwart-wit en geen groter cadeau dan deze kleuren’* in je interieur. Want ja, je kan er gewoon heel veel kanten mee uit. Zwart en wit kan je perfect combineren met houten meubels. Geef je moderne of traditionele woning een echte stoere uitstraling of creëer ruimtelijkheid en diepte. Onze voorkeur gaat uit naar witte wanden in combinatie met zwarte meubels, maar mix gerust zoals je het zelf wil. 

Enkele voorbeeldjes? Witte kastjes met een donker keukenblad, een donkere keuken tegen een witte muur of zwarte barkrukken aan een wit keukeneiland. Voeg hier wat gezelligheid aan toe met behulp van kaarsen, planten, bloemen, zachte stoffen of natuurlijke materialen en POEF: je interieur is klaar om in de boekjes te komen.

Contrast kan je ook op een andere manier overbrengen, namelijk met structuur. Combineer gladde materialen met meer ruwere en natuurlijke elementen. Denk aan steen in combinatie met houten latten of textiel.

*Zwarte en wit behoren tot de niet-bonte kleuren.

Contrast in interieur

De kunst van imperfectie of Wabi Sabi 

Na matcha en sushi komt er nu ook een andere trend overgewaaid uit Japan: Wabi Sabi — niet te verwarren met wasabi. Wabi Sabi staat voor imperfectie en rauwe stijlen in je woning — een perfecte interieurtrend voor het nieuwe jaar. Het is een actie tegen perfect ingerichte ruimtes die strak gestyled zijn en op het eerste zicht geen fouten’ bevatten.

Wabi Sabi is puur, duurzaam en eerlijk. De schoonheid zit m in de imperfectie. Denk aan meubels uit tweedehandswinkels, betonnen constructies of ruwe natuurelementen zoals notelaarhout en marmers met veel nerven. Een wirwar? Da’s niet erg! Doe gewoon waar je zelf zin in hebt.

duurzame keuken

Meer interieurtips?

Bij Vasco Keukens willen we er zeker van zijn dat jij je droominterieur kan realiseren. We geven je dan ook graag al onze tips & tricks mee! 

Wil jij een trendy en stijlvol interieur?

Kom langs of neem contact op!
Contact