x x x

3 kenmerken van een landelijke keuken

Niets leuker dan lekker cocoonen in een sfeervol interieur. Een omgeving die gezelligheid en warmte uitstraalt: daar houden wij van. En een landelijke stijl past volledig binnen dat plaatje. Een gemoedelijk, gezellig en geborgen gevoel staan hierbij centraal. Wil jij ook een landelijke keuken? Ontdek hier onze tips!

Landelijke decoratie

Een praktisch en goed onderhouden keuken is één ding. Maar het oog wilt ook wat! Daarom mag je de keukendecoratie ook niet uit het oog verliezen. Zorg voor enkele eyecatchers in jouw landelijke keuken: plantjes, borden en glazen mogen zichtbaar aanwezig zijn. Werk met keukenkasten met glas en decoreer de muur met legplanken. Let op: zet de keuken niet te vol. Er moet nog plaats zijn om te koken, nietwaar?

Landelijkekeuken1

Kleurgebruik

Vaak worden landelijke keukens automatisch geassocieerd met hout. Hout straalt gezelligheid uit en is makkelijk combineerbaar met andere interieurelementen. Toch is er veel meer variatie mogelijk binnen de landelijke stijl. Vrijheid is troef! Naast hout zien we dan ook vaak wit terugkomen. Als je een neutrale kleur kiest zoals wit of grijs, kan je kleurrijker omspringen met de accessoires. Kies je daarentegen voor meer kleur aan de muur? Zorg dan voor neutrale decoratie om een goede balans te behouden. Balans in je interieur én in het leven.

Landelijkekeuken2

Materiaal en architectuur

In tegenstelling tot een moderne keuken waar alles strak wordt weggewerkt, mag in een landelijke keuken de constructie duidelijk zichtbaar zijn. Houten balken of bakstenen wanden: hoe ruiger”, hoe liever. Patchwork, linnen en katoen geven de nodige zachtheid” om het ruwe materiaalgebruik te compenseren. Keukenhanddoeken mogen dus perfect zichtbaar zijn landelijke keukens.

Landelijkekeuken3

De opties zijn eindeloos

Er is duidelijk veel variatie mogelijk bij het creëren van een landelijke sfeer in jouw keuken. Grote fornuizen of authentieke kachels zijn vaak de pronkstukken binnen deze stijl. Maar ook met kleinere aanpassingen kom je al ver! GeÏnteresseerd in een landelijke keuken of benieuwd naar ons maatwerk? Maak een afspraak en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar ons maatwerk?

Kom eens langs in onze showroom