x x x

De keukentrends van 2016

2016 is eindelijk gearriveerd. En dat betekent… nieuwe keukentrends, natuurlijk! Ontdek hier welke trends hoogtij vieren.

1. Haal het maximale uit je keukeneiland

De keuken is en blijft de centrale plaats in huis. Om de keuken nog meer te integreren, gaat er meer aandacht naar het keukeneiland, omdat die blok de keuken en woonkamer verbindt. Die staat in het midden van de kamer. 

Aan de ene kant heb je misschien een vaatwasmachine, terwijl je aan de andere kant opbergkasten hebt voor speelgoed of servies. 

Ook: het keukeneiland biedt zowel ruimte voor een spoelbak, als een tafel/​werkblad om aan te aperitieven of groentjes te snijden.

2016Trends1

2. Mix materialen en kleuren

Het is prima om een keuken volledig in kunststof te hebben, maar waarom zou je geen twee materialen mixen? Bijvoorbeeld graniet en massief hout. Of inox en marmer. Rustiek en modern of industrieel door elkaar.

Een andere optie is om de boven- en onderkasten in een totaal andere kleur te kiezen. Dat zorgt voor een enorm contrast. Op die manier geef je je keuken smoel. In 2016 durven we meer. De keuken moet niet te braaf, maar vooral een blikvanger zijn.

2016Trends2

3. Combi stoomovens en vacuümkoken

Gezond eten neemt tegenwoordig een belangrijke plaats in het dagelijkse leven van veel mensen. Daarom wint de stoomoven aan terrein in de keuken. Het principe van koken met stoom is eenvoudig en zeer effectief. De hete stoom verhit het gerecht rechtstreeks en omsluit het aan alle kanten. Het te bereiden eten ligt niet in het water, waardoor de smaak en de belangrijke voedingsstoffen veel beter bewaard blijven. Door de behoedzame manier van bereiden is koken met stoom bij uitstek geschikt voor kwetsbare levensmiddelen zoals fijne groenten en vis, maar ook voor vlees en aardappelen.

Stoomoven2

Een stapje verder

Wie nog een stap verder wil gaan, probeert vacuümkoken. Met een vacuümapparaat – tegenwoordig ook als inbouwtoestel te verkrijgen — maak je porties die luchtledig en luchtdicht verpakt in de koelkast of diepvriezer bewaard worden. Door de porties nadien te stomen in de (combi)-stoomoven tover je heel snel een gerecht op tafel dat smaakt alsof het pas bereid is. Het spreekt voor zich dat vitaminen en mineralen op deze manier ongeschonden op je bord belanden. Een kleine opmerking: Wees zuinig met kruiden en andere smaakmakers, want deze hebben langer de tijd om in het gerecht te dringen en geven dus een intensere smaak af.’

2016Trends4

4. Laat zien wat je in huis hebt

Kruidenplantjes, stoere houten planken, mooie potten, een tros knoflook, … berg het niet op, maar hang het tegen de muur, leg het op een plank of in een open kast. Ook praktisch want alles is binnen handbereik.

Architecture Backsplash Cabinets 279648

5. Accessoires met een twist

Het zit m in de details. Ook in de keuken. Verras met achthoekige muurkastjes, een opvallende gloeilamp, een kleurrijk prikbord, een enorme luster of stijlvolle sticker tegen een kastje of muur. Maak het speels.

F07A9005

Veel plezier in de keuken dit jaar! Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Maak een afspraak