x x x

Een kleine keuken inrichten? Dat doe je zo!

Zodus. Je bent ingetrokken in dat stekje waarvan je altijd al droomde. Het enige waar je niet op had gerekend? De kleine keukenruimte. Maar, geen nood!

Wij vinden tenslotte dat een kleine keuken des te meer opportuniteiten met zich meebrengt. Hou daarom rekening met onze slimme tips — en transformeer die kleine ruimte in geen tijd tot een keuken waar jong én oud met veel plezier vertoeft.

(Enneuh… geraak je er toch niet aan gewend? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met Vasco Keukens & Interieur om een groter exemplaar te laten installeren ;-).)

3x slim opbergen

Of je keuken nu klein of groot is, niemand vindt het eenvoudig om alle spullen (want dat zijn er altijd veel te veel) moeiteloos op te bergen. 

Maar ja… je wil ook geen rondslingerend keukengerei in een keuken die al weinig plek heeft, toch? 

ingebouwde laden ingebouwde kast

Drie tips om je op weg te helpen!

  1. Gesloten kasten zijn onmisbaar in een kleine keuken. Probeer daarnaast ook (indien mogelijk) om kasten tot tegen het plafond te plaatsen.

  2. Nog altijd te weinig ruimte? Bekijk dan eens of er plaats is voor verstelbare planken tegen de muren. Op deze manier creëer je meer opbergruimte die je in een mum kan weghalen — of aanvullen. 

  3. Benut de plaats van de muren en ruimte boven je keukenkast. Hoe? Wel, hang simpele haakjes tegen de muren om je pannen aan op te hangen. Extra ruimte in de kast — en het ziet er nog eens hip uit, ook!
Keukens vasco slimme kasten

3x slimme toestellen

Er zijn heel wat slimme keukentoestellen beschikbaar, maar deze zijn dikwijls log, zwaar en groot. 

Gelukkig zijn er heel wat fabrikanten die inspelen op de noden van de kleine keukeneigenaar. 

Slimme Handvaten

Drie tips om slimme toestellen in huis te halen! 

  1. Logisch, maar je weet maar nooit… Kies, in de mate van het mogelijke, altijd voor combitoestellen. De helft van de plek, dubbel het plezier! 

  2. Kies voor een kleine koelkast. Op deze manier zal je ook véél minder weggooien én geef je jezelf reden om meer verse producten in huis te halen. Win-win! 

  3. Wist jij dat er trouwens ook mini-vaatwasmachines bestaan? Zo haal je het comfort van een vaatwasser in huis, maar dan in kleinere vorm. En de bovenkant gebruik je als extra werkruimte!
Combi

3x slimme kleuren

We snappen het. Je houdt van kleuren, verschillende materialen en toffe hebbedingetjes. Toch is de combinatie hiervan niet zo positief voor jouw kleine keuken. Wat je dan wel moet doen? Deze drie slimme kleurentips volgen!

Slimme Kleuren

Drie kleurentips

  1. Kies voor heldere kleuren. Deze zijn zachter, zorgen voor meer licht in de ruimte én geven de illusie van ruimte. 

  2. Blijf, indien mogelijk, weg van handvaten op de kasten. Deze lijken niet veel plaats in te nemen, maar geven de optische illusie dat dit wel zo is. Opteer daarom voor magnetische sluitingen of drukoplossingen.

  3. Ook de juiste verlichting is belangrijk om een kleine ruimte groter te doen lijken. Hiervoor kan je best terecht bij een keukenspecialist: hij/​zij komt langs en denkt na over dé ideale verlichting.
Interieurlevensstijl

Kan jij hulp gebruiken bij de inrichting van je kleine keuken?

Aarzel niet om ons te contacteren - of om gewoon eens langs te komen!
Ik kom langs