Moelleux au chocolat
Moelleux au chocolat moeilijk om te maken? Helemaal niet! Met dit gemakkelijke maar heerlijke recept lukt het gegarandeerd. Dat is scoren met je Valentijnsmenu…
Ingrediënten (6 tot 8 personen)
Voor het gerecht:
- 120 g fondant chocolade
- 60 g boter
- 120 g suiker
- 3 eieren
- 40 g gezeefde bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
Instellingen
In de stoomoven 8 à 10 min. op 200°C
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg de boter in stukjes toe.
- Klop de eieren en de suiker tot je een luchtig deeg krijgt.
- Voeg hier de chocolade en daarna de bloem aan toe.
- Beboter de vormpjes.
- Strooi cacaopoeder in de vormpjes en verwijder wat teveel is.
- Vul de vormpjes tot 3⁄4 van de hoogte.
- Plaats de vormpjes in de oven en bak gedurende 8 à 10 minuten.
- Laat een minuutje rusten en keer de vormpjes op de borden om.
Smakelijk!
Op zoek naar een keuken om dit gerecht in te maken?
Ontdek onze projecten!