x x x

Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat moeilijk om te maken? Helemaal niet! Met dit gemakkelijke maar heerlijke recept lukt het gegarandeerd. Dat is scoren met je Valentijnsmenu…

Ingrediënten (6 tot 8 personen)

Voor het gerecht:

  • 120 g fondant chocolade
  • 60 g boter
  • 120 g suiker
  • 3 eieren
  • 40 g gezeefde bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder


Instellingen

In de stoomoven 8 à 10 min. op 200°C

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg de boter in stukjes toe.
  3. Klop de eieren en de suiker tot je een luchtig deeg krijgt. 
  4. Voeg hier de chocolade en daarna de bloem aan toe. 
  5. Beboter de vormpjes.
  6. Strooi cacaopoeder in de vormpjes en verwijder wat teveel is.
  7. Vul de vormpjes tot 34 van de hoogte.
  8. Plaats de vormpjes in de oven en bak gedurende 8 à 10 minuten.
  9. Laat een minuutje rusten en keer de vormpjes op de borden om. 

Smakelijk!

Op zoek naar een keuken om dit gerecht in te maken?

Ontdek onze projecten!