x x x

Ontdek de hipste keukentrends van 2019!

We kunnen het bijna niet geloven, maar het einde van 2018 komt alweer met rasse schreden dichterbij. Dit betekent: kortere dagen, koudere nachten, gezellige feestdagen en… een stapel nieuwe designtrends voor in die keuken, natuurlijk. Elk jaar opnieuw zijn er tenslotte een aantal nieuwe trends die onze keukens binnensluipen. Dewelke dat zijn voor 2019? Wij geven je alvast de drie meest veelbelovende stromingen mee.

#1 Natuurlijke materialen

De eerste keukentrend van 2019? Die ligt volledig binnen het kader van lifestyle en zelfzorg. We hebben meer en meer nood aan stilte, rust en warmte in huis. En die keuken? Die wordt steeds meer de ruimte waarin we willen herbronnen.

Daarom is die trend van natuurlijke materialen zo populair geworden: denk aan (grof) hout, metaal, marmer, natuursteen en beton. Allemaal materialen die onze band met de natuur en onszelf versterken — zonder verstorende prikkels van die drukke wereld buiten onze voordeur.

Hierbij aansluitend horen ook veel donkere, warme kleuren die terug knipogen naar de jaren 70 en 80. Denk aan zwart, bruin en donkergrijs — met koper en messing als aanvullende accentkleuren.

Natuurlijkematerialen

#2 Haal buiten binnen

Aansluitend bij de vorige trend, is er ook de tendens om de natuur zoveel mogelijk in huis te brengen. Deze trend haalt zijn inspiratie voornamelijk uit etnische culturen en tropische natuur.

Ook deze trend is een manier om even volledig tot jezelf te komen — en even uit die drukke, dagdagelijkse wereld te kunnen ontsnappen.

Denk aan aardetinten, veel groen en handgemaakte accessoires. Natuurlijke grafische elementen zijn ook bijzonder populair, net zoals veel planten in de keuken, een groene accentmuur en/​of groen keukengerei.

Op deze manier krijgt je nieuwe keuken een aangenaam, nostalgisch gevoel, zodat het een plek komt waar je volledig tot rust kan komen. Elke dag opnieuw.

Buitenbinnen

#3 Grijs is het nieuwe rosé-goud

Net zoals het vorige jaar helemaal in het teken stond van dat charmante rosé-goud, is het nu de beurt aan grijs om de show te stelen.

In lijn met die natuurlijke trend, die in sommige gevallen een robuust(er) karakter zal hebben, is grijs dé kleur om te integreren in die splinternieuwe keuken.

Denk aan een stevige lamp of handgrepen in industrieel grijs, een werkblad in antraciet — of keukenaccessoires in verschillende grijstinten. 

Hoe jij ook beslist om grijs te integreren in je keuken, het zal sowieso zorgen voor een robuuste, klassevolle en natuurlijke look in huis.

Grijsiship

Meer weten over de hipste keukentrends van 2019?

Aarzel dan niet om eens langs te komen. Wij vertellen je met veel plezier wat meer over al die nieuwe trends in keukenland — en bekijken samen met jou wat er haalbaar is binnen jouw huidige woning en/​of je budget. Breng je ons snel een bezoekje?

Een hippe keuken op maat van Vasco Keukens & Interieur? Dat kan!

Neem contact met ons op