x x x

Ragout met lentegroenten

Een heerlijk vegetarisch groentenstoofpotje om de lente te beginnen, niets beters dan dat! Dit eenvoudige recept voor 4 personen behoudt de natuurlijke smaken van de groenten. Smakelijk!

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 800 ml groentenbouillon
  • 1 ui (in blokjes)
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 wortel
  • 1 (kleine) bloemkool
  • 200 gr aardappelen
  • 1 broccoli
  • 100 gr peulerwten
  • 100 gr erwten
  • 200 ml room
  • 1 eidooier
  • Zout, peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, de asperges, de ajuin en de wortel. Snij de harde stukken er af en snij de groenten in kleine stukken.
  2. Spoel de broccoli en de bloemkool en snij ze in kleine roosjes.
  3. Spoel de peulerwten en haal de harde rand er af.
  4. Breng de bouillon aan de kook en voeg de wortel en de aardappelen toe. Laat deze een 10-tal minuten koken. Voeg daarna de broccoli, bloemkool, ajuin, asperges en peulerwten toe en laat nog 6 tot 8 minuten sudderen. Voeg de laatste minuut de erwtjes nog toe.
  5. Meng de room en de eidooier en schep er een pollepel groentenbouillon bij.
  6. Giet de room bij het groentenstoofpotje en kruid met peper en zout naar eigen smaak. Dien op.

Op zoek naar een keuken om dit gerecht in te maken?

Ontdek onze projecten!