x x x

Ratatouille

In de Provence zijn er weinig gerechten zo populair als Ratatouille. Het is een gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten en kent haar oorsprong op het Zuid-Franse platteland. Het is makkelijk te bereiden met courgette, tomaat, ui, aubergine en knoflook en wordt vaak gegeten in combinatie met een stokbrood of een polenta.

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode, groene en gele paprika
  • 3 tomaten
  • 400 g courgettes
  • 1 aubergine — ongeveer 300 g
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijnbladeren
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout, peper
  • Fijngesneden bieslook


Instellingen

In de stoomoven 15 min. op 100°C of op het vuur 15 tot 20 min., op de laagste stand.

Bereidingswijze

  1. Was de groenten, verwijder de pit en zaden en snijd in hapklare stukken. Snijd
    de tomaten in vieren, snijd de courgettes in plakjes van 12 cm dik, halveer de
    aubergine en snijd deze ook in plakjes van 12 cm dik.
  2. Verwarm een braadslee voor op de hoogste positie in de oven, verhit de olie,
    fruit de uien, voeg de look, groenten, rozemarijnbladeren en basilicum toe en
    stoof samen.
  3. Dek af en kook op het fornuis of stoom in de oven tot het klaar is.
  4. Kruid met peper en zout en besprenkel met fijngesneden bieslook. Dien op.

Op zoek naar een keuken om dit gerecht in te maken?

Ontdek onze projecten!