Ratatouille
In de Provence zijn er weinig gerechten zo populair als Ratatouille. Het is een gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten en kent haar oorsprong op het Zuid-Franse platteland. Het is makkelijk te bereiden met courgette, tomaat, ui, aubergine en knoflook en wordt vaak gegeten in combinatie met een stokbrood of een polenta.
Ingrediënten
Voor het gerecht:
- 3 eetlepels olie
- 1 ui (in blokjes)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 rode, groene en gele paprika
- 3 tomaten
- 400 g courgettes
- 1 aubergine — ongeveer 300 g
- 1 theelepel gedroogde rozemarijnbladeren
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout, peper
- Fijngesneden bieslook
Instellingen
In de stoomoven 15 min. op 100°C of op het vuur 15 tot 20 min., op de laagste stand.
Bereidingswijze
- Was de groenten, verwijder de pit en zaden en snijd in hapklare stukken. Snijd
de tomaten in vieren, snijd de courgettes in plakjes van 1⁄2 cm dik, halveer de
aubergine en snijd deze ook in plakjes van 1⁄2 cm dik. - Verwarm een braadslee voor op de hoogste positie in de oven, verhit de olie,
fruit de uien, voeg de look, groenten, rozemarijnbladeren en basilicum toe en
stoof samen. - Dek af en kook op het fornuis of stoom in de oven tot het klaar is.
- Kruid met peper en zout en besprenkel met fijngesneden bieslook. Dien op.
Op zoek naar een keuken om dit gerecht in te maken?
Ontdek onze projecten!