x x x

“Alles bij Vasco maken we zelf”

Dat Vasco een indrukwekkende hoeveelheid vakkennis in huis heeft is al lang geen geheim meer. Hoog tijd dat we die kennis delen. We beginnen met Bart, misschien wel dé renovatie-expert binnen Vasco, en eentje die ook de planning en opvolging van renovatieprojecten voor z’n rekening neemt. Ik werk hier écht, oprecht, ontzettend graag.”

Bart en Vasco, het is een gelukkig huwelijk, en da’s eigenlijk nog niet eens zo gek. Dankzij z’n vader groeide Bart als het ware op in de keuken-business. Het klopt dat ik er al mijn hele leven in zit. Mijn vader had vroeger een eigen – kleinschalige — keukenzaak waar ik al snel alles leerde wat ik nodig had. En nu? Tja, nu zit ik al twaalf jaar bij Vasco! Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik werk hier écht ontzettend graag.”


Passie voor pot en pan

En uiteraard zijn daarbij de collega’s nooit ver weg, nou ja, de vriendschap en de warme band met de collega’s toch zeker. Er heerst inderdaad een gemoedelijke en aangename werksfeer, waardoor hechte collegialiteit nooit ver te zoeken is. Bovendien staan we ook gewoon recht achter alles wat we aanbieden. We geloven oprecht in alles wat we verkopen. En het feit dat wij allemaal een passie hebben voor de keukensector… dat helpt ook, natuurlijk!”

Toch is keukens renoveren nooit een vanzelfsprekende stap, zelfs bij Vasco. Voor Bart viel de puzzel toch makkelijk in elkaar. Om renovaties goed in te kunnen schatten, moet je best vrij veel technische kennis hebben. En dat ligt me wel! Vooraleer ik bij renovatie terecht kwam, had ik me tenslotte eerder verdiept in keukenbouw. Ik wist dus al hoe een keuken in elkaar zat, wat het heel wat gemakkelijker maakt om zo’n renovatie accuraat in te plannen’’, vertelt Bart, die zich ook op academisch vlak kon voorbereiden op z’n huidige job. Ik koos voor de opleiding houtconstructie en planningstechnieken, een studie waar ik nog elke dag baat bij heb!”

Maar waarom net Vasco? Bart’s antwoord is simpel: maatwerk. Vasco staat er al jarenlang bekend om heel wat mogelijkheden en opties op maat te kunnen aanbieden. Daar wilde ik me achter scharen! Vasco bestaat tenslotte al 40 jaar, wat zich vertaalt in erg veel ervaring én een eigen lakkerij. Alles wat we creëren, is dus huisgemaakt. Ambachtelijk, noemen we dat!”

Het Vasco-traject

Inmiddels is Bart na 12 jaar de bekendste renovatie-expert van Vasco Keukens geworden, logisch dus dat hij het renovatietraject inmiddels op z’n duimpje kent. Toch blijkt ook zijn job niet immuun voor trends. Tegenwoordig willen steeds meer mensen een upgrade’ in hun keuken, in plaats van m volledig te gaan uitbreken. Daar spelen we graag op in, door onze klanten de verfrissende vernieuwing te bieden waar ze naar op zoek zijn.”

Daarna gaat de Vasco-werkwijze pas écht van start. Nadat de klant contact opneemt met ons, komen we ter plaatse even kijken — en zoeken we de oude plannen op. Op basis hiervan stellen we een offerte op — en werken we het project in detail uit. Geeft de klant ons een go’? Dan gaan we aan de slag! Bij een renovatie mag je één à twee werkdagen rekenen, dat valt dus goed mee! Het volledige proces, van de eerste ontmoeting tot de laatste, neemt maximaal twee maanden in beslag.”

Met een knipoog heeft Bart nog een laatste mededeling te doen. En, ohja: wij renoveren alle keukens. Niet enkel die van Vasco, zelf, dus.”

Keuken renovatie

De pro tips

Welke tips heeft Bart nog voor iedereen die aan een keukenrenovatie zit te denken? Hmm… sowieso langskomen bij Vasco, natuurlijk! (lacht) Bij ons is er tenslotte veel keuze qua materiaal betreffende fronten, deuren en werkbladen. Marmer, kunststof, graniet of liever iets anders? Het kan allemaal, altijd op maat gemaakt én altijd met het budget van de klant in het achterhoofd.”

En wat als hij zelf zou mogen kiezen? Bart blijft z’n verstandige zelf. Dan zou ik sowieso aanraden om te gaan voor een poederlak keuken met een composiet werkblad. Daarnaast zou ik kiezen voor Miele toestellen: deze zijn niet duurder dan een ander merk én bij Vasco krijg je er bovendien vijf jaar omnium garantie op. Win-win, dus, eigenlijk.”

duurzame keuken

Wil jij een trendy en stijlvol interieur?

Kom langs of neem contact op!
Contact