x x x

De sociale keuken voor elke familie

Een plek waar je kan ontmoeten, koken en eten? Da’s jouw open, sociale keuken!

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en vind je het belangrijk dat het een open en gezellige ruimte wordt voor het hele gezin? Dan is de sociale keuken vast iets voor jou. Vroeger was een keuken een aparte kamer in je woning, maar dat is ondertussen al compleet achterhaald. We integreren de keuken als belangrijk onderdeel van ons interieur: een mooie evolutie. Lees hier wat een open keuken kan doen voor jou en je gezin. 

Een open keuken

Wanneer je het belangrijk vindt om gezellig samen te zijn met je gezin of vrienden, kies je best voor een open keuken. De extra bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat je elkaar niet constant voor de voeten loopt en koken terwijl iemand anders de vaatmachine uitlaadt, is geen enkel probleem meer. Wist je dat de spoelbak en de kookplaat best schuin tegenover elkaar staan? Zo kan je tijdens het afwassen een babbeltje doen met de kok(kin) van de dag. Van een sociale keuken gesproken!

Een extra leefruimte

Naast extra bewegingsvrijheid, heb je ook de mogelijkheid om je keuken als leefruimte te gebruiken. Een voordeel dat je bij een gesloten keuken natuurlijk niet hebt. Die leefruimte kan je dan gebruiken wanneer je gasten op bezoek hebt: laat hen plaatsnemen in de keuken zodat je er kan aperitieven of babbelen. Natuurlijk kan je de ruimte ook gebruiken om te ontbijten, lunchen of dineren.

DSCF3508 Nick Cannaerts Home Sweet Home

Een interieur als harmonieus geheel

Met een open keuken als geïntegreerd element in je leefruimte, wil je natuurlijk dat de rest van je interieur ook mooi aansluit bij het geheel. Denk aan de juiste harmonie in kleuren en materialen. Vasco Keukens & Interieur maakt ook kasten op maat zodat je terecht kan bij één en dezelfde betrouwbare partner.

Hiermee moet je rekening houden

Wij zijn fan van een open keuken, maar er zijn enkele zaken waarmee je best rekening houdt voordat je investeert. Een open keuken lijkt ruimer, toch is dat niet altijd zo. Bekijk samen met je keukenexpert hoe je je ruimte maximaal kan benutten. Daarnaast moet je je er ook van bewust zijn dat in een open keuken ook werkelijk alles te zien is: zowel de mooie afwerking als de minder mooie afwas. Je slagveld na een kooksessie kan je dan ook maar moeilijk verbergen. Toch vinden wij dat geen deal breaker: wij zijn allemaal doodgewone mensen die een boeltje achterlaten tijdens het koken. Dat mag gerust gezien worden.

DSCF3318 Nick Cannaerts Home Sweet Home

Zo, nu ben je helemaal mee met het concept van een open keuken. Wil je jou, je gezin, vrienden en familie een plezier doen met deze nieuwe manier van koken? Vraag raad aan onze experts. Ze helpen je graag.

Meer advies nodig?

Kom gerust langs.
Bekijk onze contactgegevens