x x x

Keuken plaatsen in enkele stappen

Yes, je hebt de keuken van je dromen gevonden! Dat wil zeggen dat je ondertussen al een heleboel knopen hebt moeten doorhakken. Denk aan de keuze van kleuren, materialen en toestellen, en dat steeds in functie van jouw budget en stijl. Nu is het aan ons om actie te ondernemen. Nadat we jouw keuken maken in ons atelier, wordt die geplaatst bij jou thuis. Een keuken plaatsen verloopt meestal volgens een aantal stappen. Een overzicht:

Een keuken plaatsen begint bij een goede voorbereiding

Het plaatsen van jouw keuken begint vooral bij een goede voorbereiding. We komen vooraf jouw keuken opmeten. Niets ontsnapt daarbij aan het oog van onze medewerkers. Vaste punten zoals ramen en deuren, ventilatie, aansluitingen voor gas en elektriciteit en speciale hoeken worden zorgvuldig opgenomen in het plan. Om de installatie van je keuken voor te bereiden zullen de plaatsers de waterleidingen en elektrische aansluitingspunten mooi wegwerken in de muur.

Tip: moet je keukenvloer betegeld worden? Zorg er dan voor dat gebeurt vóór je keuken geplaatst wordt.

Keukenplaatsen1

Keukenkasten, spoelbak en kookplaat installeren

De volgende stap bij het plaatsen van jouw keuken is de installatie van de keukenkasten. Onze keukenplaatsers zetten jouw keukenkasten zorgvuldig in elkaar en plaatsen vervolgens de kasten onder en boven het werkblad. Daarna worden ook de spoelbak en kookplaat gemonteerd en netjes afgekit. Afhankelijk van jouw keukendroom wordt daarna de kraan in de muur, op de spoelbak of op het werkblad geïnstalleerd. Pas daarna worden de deuren en laden bevestigd, uiteraard hélemaal loodrecht!

Keukenplaatsen2

Afwerken met plinten en spatwanden

Ten slotte wordt jouw keuken afgewerkt met plinten en spatwanden. Plinten in inox kunnen je keuken bijvoorbeeld een industriële look geven. Maar ook spatwanden kunnen een unieke uitstraling aan je keuken geven. Tegenwoordig zijn de wanden vervaardigd uit een hoogwaardig aluminium en worden ze voorzien van een beschermende coating. Ideaal voor omgevingen waarin vocht voorkomt! Daarnaast is de coating slag- en krasvast en kan ze in elke denkbare kleur worden aangebracht. Een perfecte match voor elke stijl en elk interieur!

Landelijkekeuken3