x x x

Steel de show met een downdraft dampkap

Er zijn heel wat verschillende types keukens om uit te kiezen: van klassiek tot hypermodern — en alles daartussen. Welk type keuken momenteel de hoogste punten scoort?

Wanneer we gaan kijken naar onze klanten van het afgelopen jaar, lijkt dat momenteel die strakke keuken met minimaal lijnenspel te zijn. En waar trends zijn, duikt gegarandeerd nieuwe keukenapparatuur op om hierop in te spelen. Zoals die knappe downdraft dampkap, bijvoorbeeld: afzuiging werd nog nooit zo ingenieus weggewerkt…

Euhh.. Wat is een downdraft dampkap, eigenlijk?

Wel, in tegenstelling tot de standaard dampkap die boven je kookvuur hangt, wordt de downdraft dampkap in je keukenblad ingebouwd — zo dicht mogelijk tegen het kookvuur. Dit knap staaltje technologie elimineert alle kookdampen nog voor ze het plafond bereiken. 

Bovendien zijn de meeste modellen uitgerust met een handige knop waarmee je de downdraft automatisch in en uit je keukenblad kan laten schuiven. Daarnaast kan je zelf regelmatig kiezen tussen de gewenste afmetingen, de verschillende afzuigkrachten en de gewenste circulatiemodus. Om maar enkele extraatjes op te noemen, hé… 

Wat zijn de voordelen?

Knap design

Dat is natuurlijk het grootste voordeel. Niet alleen neemt zo’n downdraft dampkap bijzonder weinig plek in, het komt ook altijd in een jasje van strak design. Op deze manier respecteer je het strakke lijnenspel van je keuken én creëer je in eenzelfde beweging heel wat meer ruimte in huis. 

Gebruiksvriendelijkheid

Omdat je werkt met die knop of afstandsbediening, hoef je je dampkap niet meer zelf uit te trekken: alles gebeurt automatisch na een druk op de knop. Voornamelijk handig voor die kleintjes onder ons! 

Eenvoudig te onderhouden

Daarnaast is het natuurlijk ook veel eenvoudiger om dit type dampkap te onderhouden. Eerst en vooral moet je niet meer in de hoogte poetsen, maar daarnaast zie je ook gewoon beter waarmee je bezig bent. Bovendien wordt de drempel om dit vervelende klusje te klaren veel kleiner, wanneer het zich recht voor je neus bevindt — in plaats van ergens te zweven boven je hoofd…

Jouw eigen downdraft dampkap? Contacteer Vasco Keukens en Interieur! 

Helemaal overtuigd van dit heerlijk technologisch snufje — en wil jij daar graag zelf mee pronken in die gloednieuwe keuken? Wat een goed idee! Aarzel daarom niet om ons te contacteren. Wij bekijken graag, in samenspraak met jou, wat er allemaal haalbaar is. Maak je gauw een afspraak? Wij staan alvast te trappelen om jou te ontmoeten! 

Vragen? Contacteer ons gerust

Stel je vraag?