Waarom een stoomoven in je keuken een goed idee is...
#1 Veelzijdig
Met de stoomoven kan je veel meer klaarmaken dan je denkt.
Naast groenten, aardappelen, pasta, rijst en risotto, kan je vlees en vis ook prima bereiden met stoom.
Sterker nog! Bepaalde desserts, zoals rijstpap of crème brûlée, zijn zelfs makkelijker klaar te maken met stoom dan op de klassieke manier!

#2 Gezond
Wanneer je stoomt, blijven alle voedingsstoffen beter bewaard dan bij de bereiding met kokend water.
Kook je de groenten in water, dan geven ze heel wat van hun voedingsstoffen af aan dat water.
Bij stomen is dat niet het geval en blijven alle vitaminen en mineralen bewaard.

#3 Smakelijk
Zo’n stoomoven is pure verwennerij voor je smaakpapillen. De échte, authentieke smaak van je gerechten komt bij stoomkoken beter tot zijn recht.
Ook de sappen blijven beter bewaard, want door de vochtige hitte van de stoom worden vlees en vis extra mals en zacht.

Voila!
Nu ben jij ook weer wat beter op de hoogte van de voordelen die een stoomoven met zich meebrengt. Geïnteresseerd? Of wil je meer weten? Kom dan vrijblijvend langs in één van onze winkels of contacteer ons. En hopelijk tot binnenkort!
Een stoomoven nodig?
Contacteer ons