Tartaar van steenbolk met avocado, groene asperges en tuinkruiden
Ingrediënten
Voor het gerecht:
- 250 gram filet van steenbolk
- 1 avocado
- 1 sjalot
- Koriander
- Olijfolie
- 2 groene asperges
- 50 gram quinoa
- Limoen
- Sushi-azijn
Voor de vinaigrette:
- 1 handvol groene kruiden (oregano, peterselie, bieslook, tijm,…)
- 1 teentje knoflook
- Sap van ½ limoen
- 1 dl olijfolie
- Peper en zout

Gefrituurde quinoa
Voeg 100 ml water toe aan de quinoa en laat het ongeveer 12 minuten koken.
Giet vervolgens de quinoa af en laat deze goed drogen op een handdoek.
Wanneer dat gebeurd is, frituur je de quinoa gedurende 3 à 4 minuten in de oven op 170 graden.
Laat daarna uitlekken op keukenpapier en strooi er een beetje grof zeezout over.

Salsa van avocado & de tartaar van steenbolk
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel vervolgens de sjalot en snijd deze in fijne stukjes. Voeg daarna wat fijngesneden koriander en een flinke scheut olijfolie toe. Breng tot slot alles op smaak met wat sap en zeste van een limoen en een snufje peper en zout.
Snijd vervolgens de steenbolk eerst in fijne blokjes en voeg er wat olijfolie aan toe. Breng de tartaar goed op smaak met peper en zout.

Afwerking
Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette fijn en giet ze vervolgens door een fijne zeef. Kuis daarna de groene asperges en maak er fijne sliertjes van met een dunschiller. Besprenkel die sliertjes met sushi-azijn en kruid ze met wat peper en zout.
Schik dan de salsa van avocado in een ring en druk dit zachtjes aan. Verdeel daarop de tartaar van steenbolk en verwijder daarna de ring.
Leg bovenop de tartaar enkele slierten rauw gemarineerde asperge. Werk je gerecht af met wat gefrituurde quinoa en een lepel kruidenolie… en klaar is kees.
Laat het smaken!
