x x x

Tips voor een moderne keuken

In een keuken gebeurt zoveel meer dan enkel koken. Het is de plek waar dagdagelijkse dingen besproken worden, waar je tijd maakt om naar elkaar te luisteren tijdens de afwas, waar je samen lacht met elkaars kookblunders. De plaats waar je hongerig naar toe rent na het werk of waar je s morgens half slapend naar toe strompelt voor je eerste koffie.

Kortom: je kan maar beter op zoek gaan naar de keuken van je dromen. Hou je van moderne keukens? Laat dan even je potten en pannen vallen en lees deze blog even goed door. Dit zijn onze stijltips!

Niet zomaar een spoelbak …


De ene spoelbak is de andere niet. Zeker niet als je een moderne keuken met strakke uitstraling wilt. 

Kies in dat geval voor een inbouw of onderbouw wasbak. De keuze aan materialen is eindeloos. 

Hou je van inox? Dan kies je voor een sterk materiaal met eigentijdse uitstraling. Ideaal dus voor een moderne keuken. Daarnaast is keramiek ook een interessante optie! Modern, strak, krasvast en hittebestendig. Kan zelfs in een landelijk interieur erg mooi staan.

Modernekeuken1

Creëer ruimte met een kookeiland

Een kookeiland is meestal de eyecatcher in een interieur. Zeker in een moderne woning is een kookeiland een goede keuze. 

Kies voor opbergruimte voor- en achteraan om al je potten, pannen en ander keukengerei in kwijt te kunnen. 

Is jouw keuken aan de kleine kant en denk je dat je daarom geen keukeneiland kan nemen? Goed nieuws! Met een halfopen eiland creëer je hetzelfde open gevoel met minder ruimte. Perfect dus voor wat kleinere keukens.

Modernekeuken2

Keukenblad? Keuze zat!

Keukenbladen zijn er in alle maten en kleuren. Maar het ene blad, is het andere niet. Wil je een moderne uitstraling creëren? Dan stellen wij volgende materialen voor:

Keramiek

Dit materiaal ziet eruit als natuursteen en heeft tegelijkertijd een stoere en natuurlijke uitstraling. Perfect voor een moderne en stoere keuken. 

Je kan kiezen voor een egale look of voor reliëf. Ijzer- textiel of houtreliëf: het is allemaal mogelijk! Een perfecte keuze voor een moderne uitstraling.

Modernekeuken6Keramiek

Graniet

Er zijn drie soorten granieten werkbladen: gepolierde, verzoete en gebrande. Gepolierde werkbladen hebben een glanzende schijn. Heb je moderne keukenkasten in hoogglans lakwerk? Dan past een gepolierd werkblad perfect in het interieur. Als je niet zo’n fan bent van deze blingbling”, dan kan je kiezen voor verzoete graniet. Deze heeft een matte uitstraling.

Gebrand graniet wordt vaak gebruikt in landelijke keukens door de ruwe en nostalgische afwerking van het materiaal.

Vasco_Keuken_Precisiewerk

Composiet

Composiet? Dat is the best of both worlds! Het materiaal is opgebouwd uit zowel natuursteen als kunststof. 

Net zoals bij graniet kan je hier kiezen voor een glanzende uitstraling. Een meer robuuste look and feel kan ook dankzij een matte afwerking. 

Wat je ook kiest: composieten keukenbladen passen perfect in een moderne keuken.

Modernekeuken3Composiet

En dat is niet alles…

Naast keramiek, graniet en composiet zijn er nog vele andere mogelijkheden voor jouw moderne nieuwe keuken. Het hele Vasco team staat klaar met advies. Laat je inspireren in onze showroom. Van modern tot landelijk: samen ontwerpen we dé droomkeuken waar zelfs Jeroen Meus jaloers op wordt …