x x x

Tips voor tijdloze keukens

Een nieuwe keuken kiezen is voor velen van ons een grote investering. Reden te meer om een keuken te kiezen die een leven lang meegaat. Maar hoe voorkom je dat je keuken er na een tijdje oubollig gaat uitzien? Wat maakt tijdloze keukens zo… tijdloos?

Strakke lijnen voor een tijdloos keukenontwerp

Door te kiezen voor strakke lijnen en rechte hoeken, zorg je ervoor dat je keuken één geheel vormt. Nóg beter wordt het wanneer je die strakke lijnen ook doortrekt naar de rest van je interieur. Frivole randjes, kantjes en deurlijsten mogen er dan wel leuk uitzien, de kans is groot dat je ze snel beu wordt. In tijdloze keukens vermijd je best zulke frivoliteiten.

Tijdlozekeukens1

Kies voor functionaliteit

Tijdloze keukens gaan een leven lang mee dankzij een goede functionaliteit. In tijdloze keukens primeert een functionele indeling: denk aan duurzame materialen, een comfortabele hoogte van het werkblad, een gunstige positie van het kookvuur tegenover de spoeltafel, voldoende kastruimte en een slimme indeling van je kasten en schuiven. Voldoende comfort in de keuken zal ervoor zorgen dat koken een plezier wordt.

Tijdlozekeukens2

Gebruik neutrale en traditionele kleuren

De eerste stap richting een tijdloze keuken? Kleur! Kies voor neutrale en traditionele kleuren zoals (gebroken) wit, of verschillende tinten beige en grijs. Of combineer ze! Neutrale kleuren hoeven immers niet saai te zijn. De neutrale kleuren vormen de basis van je tijdloze keuken. Daarom blijf je beter weg van felle en opvallende kleuren die je snel beu wordt. Later kun je eventueel kleuraccenten aanbrengen met accessoires of zelfs kunst.

Tijdlozekeukens3

Geef tijdloze keukens een persoonlijke touch

Niemand heeft gezegd dat een tijdloze keuken saai moet zijn. Het geheim schuilt m in een gebalanceerde mix van klassiek en hedendaags. Gebruik je strakke lijnen in combinatie met een functioneel keukenontwerp met neutrale kleuren? Geef je keuken dan wat extra pit met een kleurrijk accessoire. Denk aan speelse verlichting of een hippe vaas of schaal. Overdrijf natuurlijk niet. Het is geen probleem om persoonlijkheid aan te brengen in je interieur, maar zorg dat het wel steeds in verhouding is met de beschikbare ruimte.

Tijdlozekeukens4

Droom jij ook van een tijdloze keuken?

Samen maken we van jouw droom werkelijkheid!
Kom eens langs