x x x

Interieurtrends door de ogen van trendspotter Stéphanie

Bij Vasco gaan we graag mee met de laatste trends qua interieur. Daarom werken we samen met mensen die hiervoor een echte passie hebben en steeds op zoek gaan naar nieuwe, unieke ideeën. Ontmoet Stéphanie, onze trendspotter. We laten haar aan het woord over haar liefde voor keukens & interieur en haar favoriete trends van het moment.

Een keuken lijkt misschien vrij rechttoe rechtaan qua ontwerp, maar niets is minder waar. Voor Stéphanie is dit een wit blad waarbij ze tot in de diepste details alles op maat én smaak van de klant kan ontwerpen. Een keuken is kei plezant om mee te werken. Je kan specifiek per meubel werken, je kan spelen met texturen en materialen, je kan uitzoeken hoe je moeilijkere kasten kan implementeren — om dan vervolgens te zoeken naar hoe je die praktische toestellen met het design kan vervlechten.”

De hipste trends van het moment

Stéphanie staat altijd klaar om onze Vasco klanten te begeleiden bij het ontwerpen van hun droomkeuken. Deze kan helemaal op smaak van de klant gemaakt worden, maar er zijn enkele trends die Stéphanie zeker in het achterhoofd houdt.

Asymmetrie in combinatie met verschillende structuren wordt meer en meer gezien in keukens. Deze fantastische trend zorgt voor een zekere spanning in het ontwerp, en het is net dit wat de ruimte zo interessant maakt én houdt. Met die structuren doel ik op het feit dat er steeds minder strakke materialen worden gekozen, maar wel meer natuurlijke en ruwe materialen.”

Vasco keukens ruw materiaal

Daarnaast merk ik ook een zekere beweging op die weggaat van een gesloten’ karakter en steeds meer neigt naar zoveel mogelijk open ruimte. Enerzijds omdat dit meer lucht in de woning brengt, anderzijds om in te spelen op de trend om je spullen te laten zien: elk olieflesje, elk mes, elk kruidenpotje mag vandaag zichtbaar uitgestald worden. En dat werkt alleen maar in een open, ademende ruimte, natuurlijk!”

Vasco keukens open keuken ruimte

Als laatste, merk ik ook op dat zwart marmer aan een grote opmars bezig is. En terwijl hoogglans op kastdeurtjes steeds minder populair wordt, gaan deze donkere marmers wél terug vaak gepolierd worden. Dit zorgt tenslotte voor een luxueuze uitstraling!”

Of ze zelf een favoriete trend heeft? Zeker en vast! Als ik er één moet kiezen, dan is het absoluut de integratie van ruw en natuurlijk hout in je interieur. Ondanks het authentieke karakter, kan je hier terug erg strak mee gaan designen — wat zorgt voor een heerlijke wisselwerking tussen modern en natuur. Gooi daar nog wat goedgekozen marmer tussen — en dan ben ik hélemaal verliefd!”

Keukens vasco hout en marmer combinatie

Tijdloze trends

Vaak opteren mensen voor een minder uitgesproken keuken of interieur omdat trends worden gezien als tijdelijk. Maar volgens Stéphanie zijn er ook enkele tijdloze trends die al een tijdje meegaan maar nog steeds up-to-date zijn. Er zijn twee trends die ik eigenlijk nooit zie verdwijnen — en waar ik al mee werk sinds de start van mijn carrière. Ik ben er dus redelijk zeker van dat deze wel nog even gaan blijven.”

Enerzijds is dat het eenvoudige, tijdloze, matte wit. Logisch ook; wit kan je moeiteloos met alles combineren. Natuurlijk verandert de tint wel. Vroeger was het standaard crème wit de meest populaire keuze, vandaag merken we een iets minder gelige variant op.”

Vasco keukens strakke witte keuken trend

Daarnaast blijft ook dat warme eik een absolute topper. Deze houtsoort zal volgens mij altijd toonaangevend blijven als hout voor in een keuken. Het is een bijzonder dankbaar materiaal om te verwerken, het is sterk én het laat mooi toe om zich te laten kleuren — iets wat niet elk hout toelaat. Bij Vasco Keukens gebruiken we eik van Europese oorsprong. Dat is dus goed nieuws voor iedereen die zijn of haar ecologische voetafdruk wil verkleinen.”

Vasco keukens warm eik

De pro tip

Welke tip heeft Stéphanie nog voor iedereen die denkt om een nieuwe keuken te plaatsen? Wil je voor een iets gewaagder ontwerp gaan of een opvallend accent? Doe dan voldoende inspiratie op online, in toonzalen, in magazines en maak een soort moodboard. Laat dit even liggen en kijk er na een tijdje nog eens naar. Nog steeds helemaal verliefd? Dan zit je goed! Staat het je toch niet meer aan, dan heb je geen overhaaste beslissingen gemaakt en kunnen we samen zoeken naar een subtieler uitvoering.”

Wil jij een trendy en stijlvol interieur en/of keuken?

Kom langs of neem contact op!
Contact