x x x

De pracht van werkbladen uit solid surface of beton

Er zijn enorm veel verschillende soorten keukenbladen waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk dat je op basis van jouw kookgewoontes een keukenblad vindt gemaakt uit het meest geschikte materiaal. Om je te helpen bij die keuze lichten we twee van onze knappe keukenmaterialen uit: solid surface en beton. Laat je inspireren!

Solid surface werkblad

Een solid surface werkblad is uniek en wint aan populariteit. We geven je hieronder meer info mee zodat je zelf ondervindt of dit materiaal iets voor jou is.

Samenstelling

Dit composietmateriaal bestaat voor tweederde uit natuurlijke mineralen, namelijk aluminiumtrihydraat (ATH). Het andere deel bestaat uit kunsthars of ook methylmethacrylaat (MMA) genoemd. Deze knappe grondstoffen met moeilijke termen — die je vooral maar beter niet probeert uit te spreken — zorgen voor de unieke samenstelling van solid surface. 

Fronten kunststof werkblad solid surface

Voordelen

De pluspunten van zowel het natuurlijke mineraal als de kunsthars komen in combinatie met elkaar nog meer tot hun recht. Daarom kent solid surface opmerkelijke voordelen ten opzichte van andere kunststoffen, namelijk:

- Grotere hardheid;
- Lager gewicht;
- Makkelijkere verwerkbaarheid;
- Hygiënisch;
- Ruime kleurkeuze.

Toepassingen

Wil je een mooi geïntegreerd geheel? Dan kan je ervoor kiezen om spoelbakken naadloos te integreren in je werkblad. Verder is het materiaal dankzij de unieke samenstelling multi-inzetbaar. Solid surface wordt ook vaak gebruikt voor meubilair, sanitaire ruimtes, tafels, trapbekleding enzovoort. Zelfs in de medische wereld zijn ze helemaal verkocht. Dankzij de hygiënische eigenschappen vind je solid surface terug in labo’s, balies, patiëntenkamers, operatiekwartieren enzovoort.

Betonnen werkblad

Een werkblad uit beton oogt robuust, stoer en industrieel. Toch kan je ook heel wat zachtheid en warmte brengen in je betonnen keuken door te werken met natuurlijke elementen zoals houten keukenkasten.

Samenstelling

Je kent beton als materiaal vast wel: het is kunstmatig steenachtig en wordt vaak als bouwmateriaal gebruikt. Beton is samengesteld uit cement en één of meer toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag. Voor keukenbladen kiezen we bij Vasco Keukens voor Beton Extra Light’ en Ultra Light Beton’. Deze materialen ogen massief, maar zijn toch licht. Het verschil tussen de twee is het gewicht — waarbij Ultra Light Beton’ gemaakt is uit betonplaten en daardoor nog minder zwaar is. Beide materialen zijn heel interessant qua prijs.

Werkblad balsabeton TZW

Voordelen

Traditioneel beton is zwaar en gevoelig voor vlekken. Beton Extra Light’ en Ultra Light Beton’ daarentegen zijn lichte materialen met unieke coating die de karakteristieke uitstraling van beton versterken en tegelijkertijd bescherming bieden tegen vlekken. De voordelen op een rijtje:

- Lichtgewicht;
- Goede prijs-kwaliteitverhouding;
- Vlekbestendig;
- Unieke coating.

Toepassingen

Een betonnen werkblad is ideaal voor een robuuste, moderne keuken. Wil je die stijl helemaal doortrekken? Dan kan je zelfs kiezen voor een betonnen vloer — ook wel een gietvloer’ genoemd. Beton an sich is wel enorm zwaar, wat de plaatsing moeilijk kan maken. Door Beton Extra Light’ en Ultra Light Beton’ is het wél weer gemakkelijker om grote oppervlakken in beton te laten maken.

Kiezen zonder te verliezen

Kortom, de keuze voor een solid surface werkblad of beton in je keuken hangt af van smaak en kookgewoontes. Het goede nieuws: je kan gewoon geen foute keuze maken. Hou je van een moderne, industriële look? Dan is de kans groot dat jouw voorkeur meer naar beton gaat. Hecht je belang aan hygiëne en gebruiksgemak? Dan ben je zeker goed met een solid surface werkblad.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen rond solid surface en/​of beton in je keuken? Neem dan zeker contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Meer weten over onze werkbladen?

We helpen je graag.
Kom gerust langs