x x x

Een ingebouwde wijnkoeler maakt jouw droomkeuken af

Ben jij een echte levensgenieter? Hou je van een lekker glaasje wijn? Dan is onze ingebouwde wijnkoeler in jouw nieuwe droomkeuken vast iets voor jou. Je bewaart je flessen steeds onder de meest ideale omstandigheden. Lees hieronder waarom jij ongetwijfeld zou genieten van zo’n nieuwe wijnkoeler.

Je wijn bewaren onder de meest ideale omstandigheden

In een wijnkoeler sla je wijn op om deze te laten rijpen. Bewaren doe je op een temperatuur tussen de 10 en 14°C. Ook flessen op de juiste temperatuur brengen om te serveren is super handig met een wijnkoeler. De meest ideale temperatuur is afhankelijk van wijnsoort en lees je op het etiket.

Een ander groot voordeel is dat de temperatuur constant is. Dit is in eerste instantie belangrijk voor de smaak van de wijn — kleine schommelingen in temperatuur kunnen al een grote (negatieve) invloed hebben.

0043 3 D2 A4515

Bovendien is ook de juiste luchtvochtigheid in je wijnkast belangrijk zodat de kurk constant vochtig is, de fles hermetisch afgesloten is en er geen schimmel kan ontstaan. Daarnaast bewaar je wijn best in een trillingsvrije omgeving omdat die trillingen je wijn vermoeien en daarmee de ontwikkeling verstoren. In onze wijnkoelkasten liggen je wijnen in een kalme, trillingsvrije omgeving.

Ten slotte bewaar je je wijnen best in een donkere omgeving. Licht — in het bijzonder UV-straling — versnelt namelijk het verouderingsproces. Net daarom zitten in de glazen deuren van wijnkoelers vaak UV-filters. Deze voorkomen dat UV-straling de kwaliteit van de wijn bederft.

Ingebouwd onder het aanrecht, in een keukenkast of kastenwand

Een ingebouwde wijnkast plaatsen we onder het aanrecht, in een keukenkast of kastenwand. Bij de onderbouwmodellen verloopt zowel de luchtaanvoer als de luchtafvoer via de plint. We hoeven dus geen ventilatie in het werkblad te plaatsen. De modellen in je kastenwand plaatsen we gemakkelijk op ooghoogte waardoor je niet hoeft te bukken om je wijn uit de koeler te nemen. Bovendien oogt het ook erg mooi in je keuken. De langere modellen plaats je dan weer gemakkelijk naast je koelkast — al dan niet mooi weggewerkt achter je koelkastdeur.

0004 3 D2 A4670

Piekfijne afwerking naar eigen smaak

Kies je favoriete kleur en afwerking van je wijnkoeler. Zo zijn de edelstalen deuren professioneel en tijdloos, de deuren met stanggreep of geïntegreerde greep zijn eenvoudig te openen en praktisch. Verder kan je ook kiezen voor een wijnkoeler met touch-functie waarbij je de deur opent met een enkele druk op de knop. 


Wijnkoelers zorgen ervoor dat je wijn met evenveel liefde en respect kan drinken en bewaren als ze gemaakt zijn. Gelukkig zijn staat voor jou op de eerste plaats. Met een wijnkoeler beleef je die geluksmomenten onder de meest ideale omstandigheden. Tsjing! 

Meer weten over onze wijnkoelers?

We helpen je graag.
Kom gerust langs